A kullancsot minél hamarabb el kell távolítani

2019. Május 13. 11:16


A testben talált kullancsot minél hamarabb el kell távolítani, mert a betegségek kialakulásában nagy jelentősége van annak, hogy mennyi idő telik el a csípés és az eltávolítás között.

A szakértő azt mondta, ha valaki kirándulás közben veszi észre a kullancsot, nem érdemes megvárnia, amíg hazaér, inkább azonnal - akár körömmel is távolítsa el.

A gyógyszertárakban kapható kullancstesztet - amely azt mutatja meg, hogy az adott kullancs fertőzött-e a Lyme-kórt okozó Borellia baktériummal - is érdemes elvégezni - javasolta, hozzátéve ugyanakkor: a teszt nem mutat 100 százalékos eredményt, és pozitív eredmény esetén sem törvényszerű a megbetegedés.

Mint mondta, nem lehet átlagot mondani, hogy régiónként milyen arányban fertőzöttek ezzel a kullancsok, de európai vizsgálatok szerint harmaduk az lehet.

A Lyme-kór első tünete a vándorló folt. Ha ezt észreveszik, és időben elkezdődik a kezelés, antibiotikummal jól kezelhető, a nehéz diagnosztika miatt viszont sok esetben későn vagy nem is ismerik fel a betegséget - ismertette.

A szakértő kitért arra is, a kullancs nem megy át az állatokból az emberbe, mert amikor a kullancs gazdát talál, addig marad rajta, amíg le nem pottyan.

Az utána kikelő lárvák azonban már veszélyt jelentenek az emberre is.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

V-VALEUR Kft. logo

V-VALEUR Kft.

Budapest III. kerület

A könyvelés és könyvvizsgálat terén nagy gyakorlattal rendelkezünk az alábbi ágazatokban: befektetési alapok, bútoripar, egészségügy ( gyógyszer forgalmazás), élelmiszeripar, építőipari fővállalkozás, kereskedelem ( játék, ékszer, számítástechnikai eszközök), lízing, mezőgazdaság ( erdőgazdaság), PR tevékenység, kommunikáció, számítástechnikai szolgáltatás, takarékszövetkezetek, pénzügyi intézmények, vagyonkezelés zálogházak tevékenysége.
Igény esetén hivatalos szervek: MNB, NAV előtti képviseletet is vállalunk.

Németh Anita logo

Németh Anita

Budapest XIII. kerület

Közel 10 éves tapasztalattal rendelkezem. Regisztrált mérlegképes könyvelőként, adótanácsadói képesítésem folyamatban van.
Célom, hogy a könyvelés és bevallások beadásán túl, a jogszabályok betartása mellett segítsem Ügyfeleimet gazdaságos működésük kialakításában.
Továbbá, hogy cégüket biztonságban tudják, és együttműködésünk hosszú távú legyen.

Tax Consulting Bt. logo

Tax Consulting Bt.

Budapest III. kerület

A Könyvelő Iroda fontosnak tartja a vállalkozás küldetésének elősegítését, hogy szaktudásával és információival segítsen a döntés-előkészítésben. Gondot fordít arra, hogy naprakész szakmai információkkal rendelkezzen, lépést tart a változásokkal, ismeri az alkalmazható adózási, jogi megoldásokat. A könyvelő iroda felhívja a cégvezetés figyelmét a kedvező és takarékos adózási megoldásokra. A könyvelő iroda a szolgáltatásait szakszerűen és gondosan, a jogszabályoknak megfelelően teljesíti.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu