Az építőipari kkv-kat célzó támogatás módosítását kezdeményezte a Magyar Mérnöki Kamara

2019. Április 25. 08:56

Az építőipari kis- és középvállalkozásokat (kkv) célzó támogatás feltételeinek módosítását kezdeményezte a Magyar Mérnöki Kamara (MMK), javasolva, hogy a pályázatot terjesszék ki a mikrovállalkozásokra is, hiszen a tervezőirodák túlnyomó többsége, mintegy 6000 ezer vállalkozás sorolható ebbe a kategóriába.

A közlemény szerint a kamara kezdeményezte, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) héten megjelent pályázati felhívásában foglalt feltételekkel szemben az alkalmazotti létszám alsó határa 5 tervezőmérnök, a digitalizációt segítő eszközök beszerzésére megpályázható minimális összeg pedig 10 millió forint legyen.

A kiírás alapján a 6 milliárd forintos forrásból 25 millió és 400 millió forint közötti összegre lehet pályázni, a pályázó vállalkozásnak legalább 10 fős létszámot kell alkalmaznia a fenntartási időszak alatt.

A kamara támogatja az építőipar hatékonyságának növelése érdekében tett kormányzati erőfeszítéseket, ugyanakkor a megjelent fejlesztési, működési pályázatok elsősorban a gyártói, kivitelezői vállalkozásokat támogatják, megfeledkezve a fejlett technológiák alkalmazhatóságában meghatározó szerepet játszó tervező-szakértő mérnökirodák fejlődési lehetőségének biztosításáról.

Az MMK szerint a tervezőirodák szervezeti nagyságrendje nem kezelhető egy kategóriában az építési-kivitelezési cégekkel, ezért fontos lenne, hogy azokat a pályázat önálló kategóriának tekintse.

Nyilvántartásuk szerint mintegy 6500 mérnökiroda alig 2 százaléka rendelkezik legalább 10 tervezőmérnökkel, tehát túlsúlyban vannak azok mikrovállalkozások, amelyek a megjelent pályázat feltételeinek nem tudnak eleget tenni.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

KL CONSULTING KFT. logo

KL CONSULTING KFT.

Nyíregyháza

Célunk, hogy Partnereink számára olyan szolgáltatásokat nyújtsunk, amelyek hozzájárulnak vállalkozásuk, szervezetük hatékony működéséhez, eredményes gazdálkodásához, takarékos adózásához, valamint a hatóságok és a gazdasági élet más szereplői által történő pozitív megítéléséhez. Ha vállalkozásának információra, biztonságra, vezetési tanácsra van szüksége, jó helyre jött.

Pálfi Rudolfné logo

Pálfi Rudolfné

Zalaegerszeg

Könyvelés, bérszámfejtés, adózás, bevallások , mérleg stb

Callidus Könyvelési és Adótanácsadó Kft. logo

Callidus Könyvelési és Adótanácsadó Kft.

Budapest

Ügyfélcentrikus szolgáltatás, egyéni igények figyelembe vételével. Megbízható valós képet adunk cégéről.
Gazdasági társaságok, teljes körű könyvelését, számviteli feladatok ellátását, teljes képviselettel vállaljuk.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton