Újra indul a zártkertek megújítását célzó program

2019. Március 25. 09:12

Kétmilliárd forintos keretösszeggel idén tavasszal újra indul a zártkert megújítási program.

A program célja, hogy a falvakban és kistelepülések határában lévő zártkertekben újra induljon a hagyományos gazdálkodás, őshonos gyümölcsfajtákat telepítsenek az emberek, a termésből pedig minél jobb minőségű helyi termék készüljön.

Azok az önkormányzatok amelyek zártkerti területek elektromos hálózatának fejlesztését tervezik, megemelt összegű támogatásra számíthatnak, fejlesztésenként 10 millió forint helyett 20 millió forintra pályázhatnak.

Nagy István emlékeztetett arra, hogy a zártkerti revitalizációs programot még 2015-ben a Tanyafejlesztési Program keretében indította a szaktárca, 2017-ben pedig már önálló programként zajlott, szintén kétmilliárd forintos keretből.

A miniszter elismerően szólt az oszkói Hegypásztor Kör munkájáról, amely a vasi hegyháton nemcsak a gyümölcstermesztésben, az őshonos fajták génmegőrzésében, de a népi építészet és a népi kultúra megőrzésében is az élen jár.

Nagy István a Nagyboldogasszony napja közelében tartott hagyományos gyümölcsoltó napi rendezvényen átadta a Hegypásztor Kör által első alkalommal meghirdetett lekvár és szörpkészítő verseny díjait.

V. Németh Zsolt (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében azt hangsúlyozta: a szőlőhegy évszázadok óta egyfajta menedékként szolgált a hegyháti emberek számára, ahová elvonulva élvezhették a természet háborítatlanságát és munkájuk gyümölcseit.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

SN Profit Könyvviteli és Szolgáltató  Kft logo

SN Profit Könyvviteli és Szolgáltató Kft

Budapest XVII. kerület

Csak akkor lehet magabiztos vállalkozó ,ha könyvelése rendben van!Többéves szakmai tapasztalattal ,teljeskörű ügyintézéssel vállaljuk könyvelését,adóhatóság előtti képviselettel!

Callidus Könyvelési és Adótanácsadó Kft. logo

Callidus Könyvelési és Adótanácsadó Kft.

Budapest

Ügyfélcentrikus szolgáltatás, egyéni igények figyelembe vételével. Megbízható valós képet adunk cégéről.
Gazdasági társaságok, teljes körű könyvelését, számviteli feladatok ellátását, teljes képviselettel vállaljuk.

VOZÁK GYÖNGYI logo

VOZÁK GYÖNGYI

DOROG

1993 óta foglalkozom vállalkozók és vállalkozások könyvelésével, valamint egyéb adminisztratív szolgáltatásokkal és Bérszámfejtéssel.
Magas színvonalú, korrekt szolgáltatás, vidám fiatalos csapatmunka, ügyfélközpontú kiszolgálás jellemzi irodánkat.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton