Ki lássa el a kontrolling, tervezési és szervezés feladatokat?

2013. Május 02.

A személyügyi, kontrolling, tervezési és szervezési, képzési feladatok sok kkv-ben nem is jelennek meg külön szervezeti részlegként, mert főleg az ügyvezető látja el szabad idejében ezeket a feladatokat. Meggyőződésem, hogy ez hiba.

Indoklásom lényege, hogy az ügyvezetőnek soha nincsen elég ideje erre. Ideje mindenkinek arra van, amire időt szakít, így akár lehetne is erre ideje, de az élet nem ilyen egyszerű. A napi termelési, értékesítési gondok, a később tárgyalandó külső hatások (pl. jogi fenyegetések) mindig fontosabbnak tűnnek, mint az itt felsorolt teendőkkel foglalkozni.

Szoktam mondogatni, hogy a kevésbé lényeges dolgokat arról lehet felismerni, hogy sürgősnek, halaszthatatlannak maszkírozzák magukat.

Az igazán fontos dolgok meg csak csöndben várnak a háttérben. Néha évekig – vagy amíg ezek kidolgozatlansága miatt tönkre nem megy a cég.

Szerző: Polló László

Vállalati tanácsadó, a Teljesítménybérezés című könyv szerzője, tanácsai, termelékenység javító eljárásai elérhetők a www.lilium.hu oldalon. Közepes méretű cégekben a takarítónőtől a vezérigazgatóig terjedő érdekeltségi rendszereket létesít és vezet be. Tanácsai, eljárásai csodafegyvert adnak a vállalkozó kezébe a vezetés, a termelés- és szolgáltatásszervezés, a tervezés és a kontrolling terén. Kis- és középvállalkozásokra specializált módszertanának alkalmazása tartós versenyképességet biztosít e cégek számára hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

« Vissza a tippekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Csikós Medicina Kft logo

Csikós Medicina Kft

Budapest

Célunk, hogy megbízóink válláról -a törvényi előírások keretein belül- az adminisztrációs terhet vegyük le, s tanácsainkkal a befizetett adók és járulékok összegét minimalizáljuk.

Contorg Consult Adótanácsadó és Könyvelőiroda Kft. logo

Contorg Consult Adótanácsadó és Könyvelőiroda Kft.

Dunaföldvár

Adótanácsadóink jogász és könyvvizsgáló partnereinkkel együttműködve (titoktartási kötelezettségüket szigorúan betartva) hatékony, komplex szolgáltatást nyújtanak adózási, vállalkozási problémák megoldására.

Belső adóellenőrzés, egyes területek (témák) átvilágítása, uniós ügyletek megszervezéséhez, lebonyolításához gyakorlati útmutatókkal kiegészítetett tanácsadás.

A.D.K. Kft logo

A.D.K. Kft

Budapest III. kerület

Segítünk, hogy ne vesszen el az adózási jogszabályokban, levesszük a válláról a számviteli, adózási nyilvántartások terheit.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu