Hogyan kell kialakítani a cég belső és külső kommunikációját?

2013. Április 25.

A következő megtervezésre és megszervezésre váró teendő a belső és külső kommunikáció kialakítása.

Tapasztalatom szerint a cég külső kommunikációja még csak-csak meg van szervezve (arculat, sablonok, kialakított ajánlatadási rutinok stb.), de a belső időnként hajmeresztően rossz!

Nincs jól szervezett értekezlet (előre kiosztott napirendi pontok, feszes időbeosztású levezetés, határozat, jegyzőkönyv és számonkérés stb.), nincsenek kommunikációs csatornák, információ feldolgozási utak, írásos jelentéstételi kötelezettségek, panaszkezelési folyamatok, munkatársi nagygyűlések.

A vezetők viszont naponta több órát talpalnak, kérdezősködnek, vizsgálódnak, hogy egyáltalán valamilyen adathoz hozzájussanak. Az a csoda, ha ilyen körülmények között bárki is optimális döntést tud hozni a saját munkájáról.

Ez a csoda azonban ritka, helyette a munkatársaival magából kikelve üvöltöző vezetőket látok, akik mindenkit hülyének tartanak, és akik azzal küszködnek, hogy a kollégáik állandóan csak marhaságokat csinálnak. Pedig nem az embereik debilisek, hanem csak a munkájukhoz szükséges feldolgozott információk nem jutnak el hozzájuk...

Szerző: Polló László

Vállalati tanácsadó, a Teljesítménybérezés című könyv szerzője, tanácsai, termelékenység javító eljárásai elérhetők a www.lilium.hu oldalon. Közepes méretű cégekben a takarítónőtől a vezérigazgatóig terjedő érdekeltségi rendszereket létesít és vezet be. Tanácsai, eljárásai csodafegyvert adnak a vállalkozó kezébe a vezetés, a termelés- és szolgáltatásszervezés, a tervezés és a kontrolling terén. Kis- és középvállalkozásokra specializált módszertanának alkalmazása tartós versenyképességet biztosít e cégek számára hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

« Vissza a tippekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Könyvelőiroda Neumanné Érsek Szilvia logo

Könyvelőiroda Neumanné Érsek Szilvia

Székesfehérvár

Székesfehérvár Belvárosában, az Adóhivatalhoz, Okmányirodához közel működik irodám. Vállalom Egyéni és Társas vállalkozások teljeskörű könyvelését, bérszámfejtést , adótanácsadást, adóbevallások készítését. Társasházak és nonprofit szervezetek könyvelését is vállalom.

ERA Könyvelőiroda Kft logo

ERA Könyvelőiroda Kft

Pécs

A hazai kisvállalkozásokat a körülmények belekényszerítették a vállalkozói szemléletű gazdálkodásba anélkül, hogy ennek a legalapvetőbb szabályait, a vállalkozás működését megtanították volna nekik. Ezt a hiányt próbáljuk betölteni.

DNZ Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. logo

DNZ Számítástechnikai és Szolgáltató Kft.

Székesfehérvár

Társaságok és egyéni vállalkozók teljes körű könyvelésével, bérszámfejtésével foglalkozunk. Amit nyújtunk: a feladatok megoldása rövid határidővel megbízhatóan és reális áron.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu