A növekedés mértékének meghatározása

2013. Április 08.

A növekedés mértéke nem határozható meg szabadon. A hosszú távon talpon maradáshoz az iparág növekedési rátája fölött kell lenni néhány százalékkal.

Ezt nem mindig könnyű elérni, s ezért is érdemes az ennek a lehetőségét boncolgató stratégiai tervet elkészíteni. Ebből általában adódik a lehetséges osztalék mértéke.

Ügyelni kell a bérszínvonalra: nem célszerű a legolcsóbb, legbutább munkavállalókkal feltölteni a céget; sokkal kifizetődőbb 10-40%-kal az iparági átlagfizetések felett szemezgetni az értelmesebbek közül.

Szerző: Polló László

Vállalati tanácsadó, a Teljesítménybérezés című könyv szerzője, tanácsai, termelékenység javító eljárásai elérhetők a www.lilium.hu oldalon. Közepes méretű cégekben a takarítónőtől a vezérigazgatóig terjedő érdekeltségi rendszereket létesít és vezet be. Tanácsai, eljárásai csodafegyvert adnak a vállalkozó kezébe a vezetés, a termelés- és szolgáltatásszervezés, a tervezés és a kontrolling terén. Kis- és középvállalkozásokra specializált módszertanának alkalmazása tartós versenyképességet biztosít e cégek számára hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

« Vissza a tippekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

DKONT BT. logo

DKONT BT.

DUNAÚJVÁROS

Számviteli, adózási szolgáltatásokat nyújtunk teljes körüen, pontosan, megbízhatóan, 10 éves tapasztalatta.

Soft Magic Betéti Társaság logo

Soft Magic Betéti Társaság

Budapest IX. kerület

Ön könnyen lehet egy sikeres vállalkozás tulajdonosa, ha a gazdasági tevékenységet segítő feladatokat olyan emberekre bízza, akik ebben kellő gyakorlattal rendelkeznek. Mi átvállaljuk cége munkaügyi- bérszámfejtési- könyvelési- statisztikai- feladatait. Segítjük a gazdasági kapcsolatait, pénzügyi terveit, szakmai fejlődését.

Tuti-Kontír Kft logo

Tuti-Kontír Kft

Budapest XI. kerület

Könyvelés, bérszámfejtés 20 éves szakmai tapasztalattal, jogászokkal.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton