A vezetői motiválásról

2013. Április 01.

A vezető feladata felderíteni, hogy a csoportjában dolgozók mit tartanak nagy becsben, mi az, amivel motiválni lehet őket. Ezek lehetnek a feladattal összefüggő értékek (például érdekes, élvezetes munkák), vagy egyéb értékek (karrier, fizetésemelés, (cél)prémium, (progresszív) teljesítménybér, jutalomszabadság, jobb munkakörülmények, jobb felszerelés, egyéb kiváltságok). Ha ezek megvannak, akkor a cég engedte keretek között használnia kell a munkatársai motiválásra. Ha talál egy jó motivációs eszközt, harcoljon a cégvezetésnél azért, hogy ezt az eszközt használhassa.


A rossz mai magyar vezetési kultúrában szinte teljesen hiányzik a dicséret, pozitív visszajelzés adása arról, ha valamilyen munkát valaki jól végzett el. Ez hiba, és a cégünknél minden vezető kötelességévé teszem, hogy minden egyes ellenőrzés után sorolja fel azokat a tételeket, amiket rendben talált, dicsérje meg ezért a munkavállalót és csak ezután kezdjen el foglalkozni azokkal a tételekkel, amelyek esetleg nem voltak rendben. A dicsérő szakasz elmaradása súlyos vezetési felelőtlenség, amivel csak demotiválni lehet a munkatársakat!

Szerző: Polló László

Vállalati tanácsadó, a Teljesítménybérezés című könyv szerzője, tanácsai, termelékenység javító eljárásai elérhetők a www.lilium.hu oldalon. Közepes méretű cégekben a takarítónőtől a vezérigazgatóig terjedő érdekeltségi rendszereket létesít és vezet be. Tanácsai, eljárásai csodafegyvert adnak a vállalkozó kezébe a vezetés, a termelés- és szolgáltatásszervezés, a tervezés és a kontrolling terén. Kis- és középvállalkozásokra specializált módszertanának alkalmazása tartós versenyképességet biztosít e cégek számára hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

« Vissza a tippekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Profi-Kont 2007 Kft logo

Profi-Kont 2007 Kft

Érd

Minden cég számára egyre fontosabbá válik a könyvelés és a kapcsolódó adminisztráció magas színvonalú ellátása. A NAV és a többi hatóság ellenőrzései szigorodnak, s ezekért a területekért a cég vezetői és tulajdonosai anyagi, vagy akár büntetőjogi felelősséggel tartoznak. Cégünk szolgáltatásait azok veszik igénybe, akik nem csupán a bizonylatok egyszerű feldolgozását várják el egy könyvelő cégtől, hanem komplex számviteli és pénzügyi megoldásokat igényelnek.

h95h97m logo

h95h97m

Halásztelek

A könyvelés egy nagyon fontos bizalmi viszonyon alapuló tevékenység! Több mint 20 év tapasztalatával megismerkedve "gyakorlom" nap mint nap kisvállalkozásoknak és egyéni vállalkozóknak.

Adó-Averzió 2002 KFT logo

Adó-Averzió 2002 KFT

Budapest XI. kerület

Az Adó-Averzió 2002. Ügyviteli és Szolgáltató Kft. 2002. évében alakult. Tagjai 1994. évében alakították meg az Adó-Averzió Betéti Társaságot.

A Kft. tulajdonosai 20-30 év szakmai gyakorlattal rendelkeznek vállalkozási, költségvetési és nonprofit területen.
Regisztrált mérlegképes könyvelők ezen szakterületeken. Adótanácsadói és építőipari árszakértői oklevéllel rendelkeznek.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó