Május 1-ig kell átállni az online kapcsolatra képes gépekre

2013. Február 19. 13:29

A kormányhatározat arra hívja fel a nemzetgazdasági minisztert, hogy rendeletben határozza meg az új pénztárgépek bevezetésének ütemezését úgy, hogy az online adatkapcsolatra képes pénztárgépekre való átállás időpontja: 2013. május 1.

A határozat szerint az elektronikus naplóval nem rendelkező hagyományos pénztárgépeket 2013. június 30-ig lehet használni, addig ezt az állami adóhatóság nem szankcionálná, ez a határidő az elektronikus naplóval rendelkező hagyományos pénztárgépeknél 2013. december 31-e.

2013. július 1-től az elektronikus naplóval rendelkező hagyományos pénztárgépek üzemeltetői elektronikus úton, havonta kötelesek adatot szolgáltatni a pénztárgéppel kibocsátott nyugták, egyszerűsített számlák adatairól - áll a határozatban.

A kormány felhívja a NAV elnökét, hogy kísérje figyelemmel az új pénztárgépekre való átállás folyamatát (különösen a NAV, a gyártók, forgalmazók, szervizek, pénztárgép üzemeltetők felkészülésére tekintettel), és a nemzetgazdasági miniszter útján rendszeresen tájékoztassa a kormányt a felkészülés és az átállás helyzetéről. Az első jelentés időpontja március 1., majd kéthetente 2014. január 15-ig. Arra is felhívják a NAV elnökét, hogy az adóhatóság honlapján közleményben tegye közzé az elektronikus naplóval nem rendelkező, tehát legkésőbb 2013. június 30-ig lecserélendő pénztárgépek engedélyszámát, típusmegnevezését.

« Vissza a Szakértői jelentésekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

MrSoft Kft logo

MrSoft Kft

Budapest IX. kerület

Minőségi, határidőre könyvelés, 21 éves válalkozási gyakorlat, megbízhatóság, pontosság, reális áron.

Bukáné Tusják Katalin logo

Bukáné Tusják Katalin

Debrecen

1991 óta foglalkozom egyéni és társas vállalkozások, valamint civil szervezetek,könyvvezetésével, adóbevallások, beszámolók, munkaügyi feladatok készítésével, képviselettel. Közgazdászként, adószakértőként adótervezést is végzünk. Jogász, könyvvizsgáló, vám-ügyintéző és termékdíj szakértő partnerekkel dolgozunk együtt.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu