Hirdetési portálokon keresgél a NAV

2013. Február 12. 15:03

A közelmúltban egy videokazetták digitalizálásával foglalkozó személy akadt fenn a próbavásárláson, aki az egyik legnagyobb országos hirdetési portálon keresztül kínálta szolgáltatását.
A revizorok felhívták a hirdetésben szereplő telefonszámot, majd személyes találkozót megbeszélve elvitték a digitalizálandó videokazettákat.
Amikor elkészült a megrendelt munka, az ellenőrök elmentek a videokazettákért és az azokról másolt DVD-ért, de csak a szolgáltatást nyújtó férfi feleségét találták otthon. A hölgy átvette a munkáért kért összeget, de számlát, nyugtát nem adott róla. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a hölgy a vállalkozó, és a férjével szabályos munkaszerződést kötött, azonban bejelentési kötelezettségének nem tett eleget.
A vállalkozó pénztárgéppel, nyugtatömbbel nem is rendelkezett, csupán 1 db készpénzfizetési számlatömbje volt.

A hatályos jogszabályok alapján az adóhatóság nyugta- vagy számlaadási kötelezettség elmulasztása, valamint be nem jelentett foglalkoztatott alkalmazása esetén is 1 millió forintig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki.

Szerző: NAV

« Vissza a Szakértői jelentésekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

CORELLA - CONTIR KFT. logo

CORELLA - CONTIR KFT.

Kaposvár

Teljeskörű számviteli szolgáltatás, pénzügyi, gazdasági ügyintézés igény szerint.

h95h97m logo

h95h97m

Halásztelek

A könyvelés egy nagyon fontos bizalmi viszonyon alapuló tevékenység! Több mint 20 év tapasztalatával megismerkedve "gyakorlom" nap mint nap kisvállalkozásoknak és egyéni vállalkozóknak.

SHS KFT logo

SHS KFT

Mágocs

Az SHS KFT 29 éves. Két irodában Pécsett és Mágocson 30 fővel, több, mint 400 ügyféllel foglalkozunk. Tanácsot adunk, adómegtakarításra javaslatot teszünk. Heti 3 rövid körlevéllel folyamatosan tájékoztatjuk ügyfeleinket. Beszélünk nyelveket (angol, német)

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu