Egy felmérés szerint az idén 3 százalékkal nőtt az ingatlanforgalom

2019. Január 03. 14:34

A magyar ingatlanpiac mintegy 160 ezer tranzakcióval zárhatja az évet, ami 3 százalékos növekedés 2017-hez képest.

2018-ban a fővárosi agglomeráció városaiban található panellakások és a budai lakótelepek lakásai keltek el a legrövidebb idő, átlagosan kevesebb mint másfél hónap alatt.

A fővárosi agglomerációban 13 százalékkal nőtt a forgalom.

Az OC adatai alapján a leghosszabb ideig a kisvárosok lakótelepein meghirdetett lakások tulajdonosai vártak vevőre, ahol átlagosan 3 hónap telt el az értékesítésig.

A cég adásvételei alapján a fővárosi belvárosi használt lakások közel 900 ezer forintos átlagos négyzetméteráron keltek el, ami 11 százalékos emelkedés a tavalyi évhez képest.

A budai kerületek között a csúcstartó az I. kerület, ahol átlagosan 700 ezer forint felett alakult az átlagos négyzetméterár.

Vidéken a használt lakások Debrecenben drágultak a legnagyobb mértékben: 2018-ban több mint negyedével nőtt az ingatlanok átlagos négyzetméterára.

A legdrágább vidéki város címét 2018-ban is Sopron vihette el, ahol 2018-ban átlagosan 375 ezer forintot kellett fizetni egy használt társasházi lakás négyzetméteréért.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Bódis Tünde logo

Bódis Tünde

Budapest XV. kerület

Bódis Tünde könyvelő vagyok, irodám a XV.kerületben található. Vállalkozásom könyvelési és bérszámfejtési szolgáltatásokat kínál rugalmas, pontos, szakképzett ügyintézéssel, versenyképes árakon.

Napló logo

Napló

Szeged

Irodánknak sokirányú tapasztalata van a vállalkozási és egyéb szervezeti formák könyvelésében. Ezeket alkalmazzuk az aktuális törvényekkel és rendeletekkel kiegészítve. Bővítve a továbbképzéseken kapott friss információkkal. A megszerzett tudást folyamatosan fejlesztjük - ez előírás is - minden évben, több alkalommal. Így szinte minden területet ismerünk: Kft.; Bt.; ev.; egyesület; alapítvány; egyéb intézmény. Szerződést kötünk és számlát adunk, tájékoztatunk, könyvelünk, bért számfejtünk.

BT-TAX Könyvelőiroda logo

BT-TAX Könyvelőiroda

Gyöngyös

Egyéni vállalkozók, mikró-, kis- és középvállalkozások részére nyújtunk könyvelési és bérszámfejtési szolgáltatásokat.
Mi egy olyan könyvelőiroda vagyunk, akiket bármikor elérsz. Ne aggódj, ha kérdésed merülne fel, hívj fel minket, azonnal felvesszük a telefont. Na jó, 5-ből 4-szer. De néhány percen belül mindenképpen visszahívunk!

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó