A vállalkozóvá válást segítő program legnagyobb értéke, hogy a kistelepülések fiataljait is elérte

2018. November 22. 09:12

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program részeként a Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása című projekt legnagyobb értéke, hogy a 156 eddig jóváhagyott üzleti terv készítőjéből 54 olyan személy van, aki kistelepülésről jelentkezett.

A projekt célja volt, hogy az Észak-Magyarországi régióban élő, 18-30 éves álláskereső vagy inaktív fiatalok vállalkozásindítását támogassa. A képzést a régióban 218-an végezték el, akik erről tanúsítványt is kaptak.

Közülük közel 160-nak  már jóváhagyták az üzleti tervét, és 130-an hoztak létre vállalkozást, ki egyéni vállalkozás, ki társas formájában.

Az MVA, a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és az Abaúji Területfejlesztési Önkormányzati Szövetség konzorciuma 192,5 millió forint uniós támogatásból valósította meg a projektet.

A régió három megyéjének (Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén) településeiről Vilmánytól, Mogyoróskán át Bercelig voltak jelentkezők.

Közülük is 18 fiatal Miskolcról, tíz Egerből, öt Encsről, nyolc Salgótarjánból, többen Mezőkövesdről, kisebb városokból általában kettő-kettő.

"Ez a projekt segítséget nyújtott ahhoz, hogy az uniós forrást elvigyük a legkisebb településekig" - fogalmazott a programigazgató, aki szerint ez a pályázat, amely 2012 óta folyamatosan elérhető, nagyon hasznos lehetőség.

Évek óta ugyanazt nyújtja: szakemberek irányításával készítik fel a fiatalokat a vállalkozásra, amit három millió forintos vissza nem térítendő támogatással is segítenek.

A program fontos eleme a helyi jelleg, a lebonyolításban szerepet vállaló szakemberek személyes jelenléte.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Prof-Audit Kft logo

Prof-Audit Kft

Budapest IV. kerület

25 éves gyakorlattal vállaljuk cégek könyvelését, könyvvizsgálatát , adótanácsadást, bérszámfejtést, NAV előtti képviseletet, Újpesten a 3-asmetró végállomásánál. Nemcsak lekönyveljük a bizonylatokat , hanem folyamatos, INGYENES adótanácsadást adunk cégének annak érdekében, hogy segítsük Önt az OPTIMÁLIS ADÓ elérésében.

KORREKT Könyvelőiroda Bóbis Gabriella ev. logo

KORREKT Könyvelőiroda Bóbis Gabriella ev.

Szentes

Korrekten a KORREKTTEL !

Pálfi Rudolfné logo

Pálfi Rudolfné

Zalaegerszeg

Könyvelés, bérszámfejtés, adózás, bevallások , mérleg stb

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó