Sikeres a nagyvállalati beruházási támogatási program

2018. Október 29. 09:04

A Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára szerint rendkívül sikeres a nagyvállalati beruházási támogatási program, amelynek keretében 2015 óta 89 projektet támogattak 53 milliárd forinttal.

A támogatási programmal összesen 131,5 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg, és több mint kétezer új munkahely jön létre Magyarországon.

A Nádudvari Élelmiszer Kft. 1,79 milliárd forintos fejlesztését a magyar kormány 627 millió forinttal támogatta a nagyvállalati beruházási támogatási alapból. A fejlesztéssel 20 új munkahelyet is teremtettek a településen.

Ma a munkában állók száma közelíti a 4,5 milliót, a munkanélküliség 3,7 százalékra mérséklődött, ugyanakkor a foglalkoztatás terén kihívásokkal kell szembenézni, és számos területen már munkaerőhiány tapasztalható.

Az államtitkár szerint egyre több közfoglalkoztatott talál munkát a versenyszférában, annak érdekében pedig, hogy biztosítani tudják a vállalkozások munkaerőigényét, nélkülözhetetlen a potenciális munkavállalók képességeinek felmérése.

A nyáron két megyében - Hajdú-Biharban és Szabolcs-Szatmár-Beregben - kísérleti programot indítottak, amelynek keretében a járási hivatalok munkatársai nem az irodáikban gyűjtik a munkaerő-igényeket, hanem személyesen keresik fel a munkaadókat és tájékozódnak, hogy milyen munkára, milyen típusú, milyen felkészültségű munkavállalókra van szükségük, és ennek ismeretében ajánlanak munkahelyet a jelentkezőknek.

A tapasztalatokat év végén értékelik, majd szándékaik szerint országosan is kiterjesztik azzal a céllal, hogy 50 ezer új munkavállalót integráljanak az elsődleges munkaerőpiacra 18 hónap alatt.

Tíz éve alakult társaságuk árbevétele 2008-ban még 1,7 milliárd forint volt, az idén pedig eléri a 10 milliárdot.

A mostani csaknem 1,8 milliárd forintos beruházás mindkét üzemüket érinti: a hús- és mirelit-termékeket előállító panírüzemben kapacitásbővítő beruházások kezdődnek, a tejüzemben pedig a nádudvari "rögös" túró, és a túróból készített továbbfeldolgozott termékek gyártását növelik.

Utóbbiak piacvezető termékek Magyarországon.

A projekt további célja az élelmiszerbiztonsági kockázatok csökkentése, az energetikai rendszer korszerűsítése, a termékfejlesztések elősegítése, illetve a termeléshatékonyság javítása.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Szivárvány Könyvelés Kft logo

Szivárvány Könyvelés Kft

Budapest III. kerület

A vállalkozásának /egyéni, társas vállalkozás/ legmegfelelőbb módon és kedvező áron vállaljuk:
teljes körű,számviteli szolgáltatás nyújtását, de az igényeinek és a vállalkozásának legmegfelelőbb tartalommal és formában.
Több éves. széleskörű szakmai tapasztalattal elkészítjük:
adóbevallását , könyvelését, bérszámfejtését, egyéb szükséges feladatokat, mérleg ( beszámoló) elkészítését (elektronikus beadását)
A hatóságok előtti képviseletét / NAV, OEP, ONYF, stb/
Állandó, közvetlen kapcsolattal

Mobilkont KFT logo

Mobilkont KFT

Érd

A vállaltirányítástól a könyvvitelig teljes körű ügyviteli megoldások egy kézből

B és B '94 Könyvelő és Tanácsadó Bt. logo

B és B '94 Könyvelő és Tanácsadó Bt.

Kismaros

Társas vállalkozások és egyéni vállalkozók számára végzünk teljeskörű számviteli, adózási szolgáltatást, bérszámfejtést, munkaügyi ügyintézést, üzletviteli tanácsadást, bevallások határidőben történő beküldését. Szakmai felelősségbiztosítással rendelkezünk.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu