Sikeres a nagyvállalati beruházási támogatási program

2018. Október 29. 09:04

A Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára szerint rendkívül sikeres a nagyvállalati beruházási támogatási program, amelynek keretében 2015 óta 89 projektet támogattak 53 milliárd forinttal.

A támogatási programmal összesen 131,5 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg, és több mint kétezer új munkahely jön létre Magyarországon.

A Nádudvari Élelmiszer Kft. 1,79 milliárd forintos fejlesztését a magyar kormány 627 millió forinttal támogatta a nagyvállalati beruházási támogatási alapból. A fejlesztéssel 20 új munkahelyet is teremtettek a településen.

Ma a munkában állók száma közelíti a 4,5 milliót, a munkanélküliség 3,7 százalékra mérséklődött, ugyanakkor a foglalkoztatás terén kihívásokkal kell szembenézni, és számos területen már munkaerőhiány tapasztalható.

Az államtitkár szerint egyre több közfoglalkoztatott talál munkát a versenyszférában, annak érdekében pedig, hogy biztosítani tudják a vállalkozások munkaerőigényét, nélkülözhetetlen a potenciális munkavállalók képességeinek felmérése.

A nyáron két megyében - Hajdú-Biharban és Szabolcs-Szatmár-Beregben - kísérleti programot indítottak, amelynek keretében a járási hivatalok munkatársai nem az irodáikban gyűjtik a munkaerő-igényeket, hanem személyesen keresik fel a munkaadókat és tájékozódnak, hogy milyen munkára, milyen típusú, milyen felkészültségű munkavállalókra van szükségük, és ennek ismeretében ajánlanak munkahelyet a jelentkezőknek.

A tapasztalatokat év végén értékelik, majd szándékaik szerint országosan is kiterjesztik azzal a céllal, hogy 50 ezer új munkavállalót integráljanak az elsődleges munkaerőpiacra 18 hónap alatt.

Tíz éve alakult társaságuk árbevétele 2008-ban még 1,7 milliárd forint volt, az idén pedig eléri a 10 milliárdot.

A mostani csaknem 1,8 milliárd forintos beruházás mindkét üzemüket érinti: a hús- és mirelit-termékeket előállító panírüzemben kapacitásbővítő beruházások kezdődnek, a tejüzemben pedig a nádudvari "rögös" túró, és a túróból készített továbbfeldolgozott termékek gyártását növelik.

Utóbbiak piacvezető termékek Magyarországon.

A projekt további célja az élelmiszerbiztonsági kockázatok csökkentése, az energetikai rendszer korszerűsítése, a termékfejlesztések elősegítése, illetve a termeléshatékonyság javítása.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Romsics és Társa Bt logo

Romsics és Társa Bt

Tokod

Profi és vállalkozásorientált, megbízható munka.

Consider Könyvelő Iroda Kft logo

Consider Könyvelő Iroda Kft

Budapest XIII. kerület

Küldetésünk: Ügyfeleinknek bizalom és kényelem a pénzügyekben! Professzionális könyvelés.

Egyenleg 94 Bt logo

Egyenleg 94 Bt

Miskolc

Cégünk 1994 óta foglalkozik vállalkozások könyvelésével, melynek jellemzője a pontos, megbízható. NAPRAKÉSZ könyvelés. Cégünk munkatársa Gazdasági Főiskolai képesítéssel is rendelkezik, melyet számviteli szakértő szakon végzett. Szakmai felelősségbiztosítással rendelkezünk, ezért a bizonyíthatóan általunk elkövetett hibákért anyagi felelősséget is vállalunk. vállaljuk továbbá a NAV, OEP, előtti képviseletet. Szerződésben állunk jogi szakemberekkel, akik vállalják cégek alapítását.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu