Folyamatosan bővül a háztartási méretű kiserőművek beépített kapacitása

2018. Október 16. 09:21

A háztartási méretű kiserőművek beépített teljesítőképessége elérte a 241,4 megawattot tavaly év végére, ami 46 százalékos növekedés a megelőző év azonos időszakához képest; az összes beépített teljesítmény 99,4 százalékát a napelemes háztartási méretű kiserőművek tették ki.

A tájékoztatás szerint 2017 végén összesen 29 685 kiserőmű csatlakozott a villamosenergia-hálózatra, 46 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A háztartási méretű kiserőművek piacán belül összesen 29 593 háztartási méretű, napenergiát hasznosító kiserőmű létesült.

A háztartási méretű naperőművek számának növekedését az elmúlt években a napelemek beruházási költségének csökkenése, a háztartási méretű kiserőművekre vonatkozó szaldó elszámolás és a pályázati úton hozzáférhető beruházási támogatások segítették.

Az energiahivatal közölte: a háztartási és a nem engedélyköteles kiserőművek bővülése a 2018-ban az első negyedéves adatok alapján folytatódik, és várhatóan az előző évnél gyorsabb ütemű lesz a növekedés.

Az idei első negyedévben kétszer annyi háztartási méretű kiserőmű létesült, kétszer akkora beépített teljesítménnyel, mint 2017. azonos időszakában. Az újonnan telepített kiserőművek mind napelemes rendszerek voltak.

A 0,5 megawatt beépített teljesítőképesség alatti, nem háztartási méretű kiserőművek esetében is jelentős volt a növekedés, a húzóerőt itt ugyancsak a naperőművek jelentették.

Ebben a méretkategóriában a csökkenő beruházási költségek mellett továbbra is a kötelező átvételi rendszerben nyújtott támogatás a bővülés motorja.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Lakatos Klára logo

Lakatos Klára

Baja

Precíz megbízható könyvelés - korrekt áron!
Családi vállalkozás keretében működő könyvelőirodánk komplett szolgáltatást nyújt a könyvelési és számviteli szolgáltatások körében. Induló vállalkozások adótervezésétől, a rendszeresen felmerülő számviteli feladatokon át, a döntések előkészítéséhez adótanácsadással segítve állunk az egyéni vállalkozók és cégek rendelkezésére, akár távkönyvelési szolgáltatás keretében is!. Magánszemélyek részére SZJA bevallás készítését 1 napos határidővel vállaljuk.

Impuesto Kft logo

Impuesto Kft

Budapest VIII. kerület

Elégedetlen a jelenlegi könyvelőjével? Kicsit? Vagy nagyon?
Fél váltani, mert az mindig macerás?
Nálunk évtizedes szakmai tudás birtokában, rugalmasan, gyorsan dolgozó szakemberek várják az ügyfeleket a gazdasági élet bármely területéről.
Amiről jelenlegi könyvelője azt mondta túl nagy kérés, mi megoldjuk, legyen szó szoros határidőről vagy egyedi riportokról a vezetőségnek.
Akár helyszíni könyveléssel is, így olyan, mintha belső munkatárssal dolgozna együtt a cége. Várjuk jelentkezését!

ANANTI Kft. logo

ANANTI Kft.

Budapest III. kerület

Egyéni vállalkozók és társaságok teljes körű könyvelése,
adóhatóság előtti képviselete.
Társaságok mérlegbeszámolójának auditálása, átalakulással kapcsolatos könyvvizsgálati feladatok ellátása.
Uniós támogatással megvalósuló projektek könyvvizsgálata.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó