Turisztikai ügynökség: stabilan növekszik a turizmus

2018. Október 15. 09:13

A tavalyi rekordokhoz képest is stabilan növekszik a turizmus, augusztusban is folytatódtak a pozitív tendenciák, így például több a vendég és nőnek bevételek.

A csütörtökön közzétett statisztikai adatok szerint augusztusban a külföldi vendégek száma 2,7 százalékkal emelkedett, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma viszont 0,2 százalékkal csökkent.

A belföldi vendégek száma 5,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a vendégéjszakák száma 5,7 százalékkal nőtt.

A kereskedelmi szálláshelyeken összesen 4,547 millió vendégéjszakát töltöttek a vendégek, 2,9 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

Jó hír, hogy az augusztusi növekedés motorja a belföldi turizmus volt, a magyarok egyre szívesebben utaznak itthon, a magyar családok anyagi mozgástere pedig bővül.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szerint a szállodák augusztusi teljesítményét alapvetően a budapesti szállodapiac kiemelkedő teljesítménye határozta meg, ahol a vendégéjszakák 6,2 százalékkal nőttek.

Kitértek arra is, hogy az alacsony vízállás miatt sok szállodahajó nem jutott el Budapestre, így egyes a fővárosba tartó külföldi csoportok például Kecskeméten találtak szabad szállodai kapacitást.

Nemzetközi összehasonlításban a magyarországi szállodák első 8 havi teljesítménye kedvező volt, ezt mutatja, hogy az STR riport szerint a régióban - Ausztria, Csehország, Magyarország, Szlovákia, Lengyelország - Magyarországon a szállodák egy kiadható szobára jutó átlagos szobaárbevétele (Revpar) 63,8 euró volt, amivel második helyet ért el.

Ausztriában 73,6 euró volt, a harmadik Csehországban pedig 59,4 euró.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Solar-Sec Bt. logo

Solar-Sec Bt.

Budapest XVIII. kerület

Irodánkban biztos kezekben van vállalkozása jövője! 20 éves szakmai tapasztalattal, a vállalkozók érdekeit szem előtt tartó könyveléssel, és adótanácsadással biztosítjuk, hogy a nyereség legnagyobb része a cég zsebében maradjon. Reális áron dolgozunk. A könyvelési díj tartalmazza a bérszámfejtést, adóbevallás készítést, adótanácsadást, könyvelést, adóhivatal előtti képviseletet.

Callidus Könyvelési és Adótanácsadó Kft. logo

Callidus Könyvelési és Adótanácsadó Kft.

Budapest

Ügyfélcentrikus szolgáltatás, egyéni igények figyelembe vételével. Megbízható valós képet adunk cégéről.
Gazdasági társaságok, teljes körű könyvelését, számviteli feladatok ellátását, teljes képviselettel vállaljuk.

HARKO-X Kft. logo

HARKO-X Kft.

Miskolc

Könyvelőirodánk Miskolc központjában, otthonos környezetben, jól felszerelt irodánkban állunk a hozzánk fordulók rendelkezésére.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton