IATA: több információt és önkiszolgáló repülőtéri rendszereket akarnak a légi utasok

2018. Október 03. 09:27

A légi utasok több információt szeretnének kapni a járatokról, az utasbiztonsági ellenőrzésről és a csomagjukról, illetve több önkiszolgáló reptéri rendszert igényelnek.

A montreáli székhelyű kereskedelmi szervezet online kérdőívét 145 országból 10,5 ezren töltöttek ki.

Az adatok szerint az utasok 82 százaléka szeretne több információhoz jutni a járatról, 49 százalékuk a csomagja hollétéről, 46 százalékuk pedig a biztonsági ellenőrzés előtt várható sorban állás idejét szeretné tudni.

Az utazás teljes ideje alatti, valós idejű csomagkövetést a válaszadók 56 százaléka nevezte kiemelten fontosnak.

A legtöbben, a válaszolók 73 százaléka, a mobiltelefonjukra küldött SMS, vagy más értesítés formájában szeretne információhoz jutni, 10 százalékkal többen, mint két éve.

Az utasok 65 százaléka hajlandó lenne arra, hogy személyes adatokat osszon meg azért, hogy csökkenjen az utasbiztonsági átvilágítás és határellenőrzés ideje, 45 százalék pedig a biometrikus azonosítást preferálja a hagyományos, útlevél alapú azonosítással szemben.

Emellett a válaszoló utasok többsége a mostaninál több automatizált rendszert szeretne: 84 százalék választja az automata utasfelvételt, 70 százalék preferálja az önkiszolgáló poggyászleadó állomásokat, 39 százalék pedig az elektronikus poggyászszalagot részesíti előnyben.

Az útlevél ellenőrzés folyamatát a válaszadók 74 százaléka szeretné automatizálni, ugyanennyien gondolják azt, hogy ez a technológia meggyorsítja a folyamatot, 65 százalék szerint pedig a biztonságot is növeli.

Ugyanakkor a 65 év feletti utasok többsége a hagyományos utasfelvételt és poggyászleadást kedveli és minden korcsoportban a többség - 42 százalék - telefonon, vagy személyesen, de emberrel szeretné a járattörlés, vagy a módosítás miatti problémáit megoldani.

A legnagyobb problémának az utasok az utasbiztonsági ellenőrzést, illetve a határellenőrzést tartják, 57 százaléknak nem tetszik, hogy személyes tárgyaikat, illetve elektronikai eszközeiket ki kell pakolni a kézipoggyászból.

A beszállítással kapcsoltban 64 százalék szerint kellene hatékonyabb sorban állási rendszert bevezetni.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Cauldron Ügyvitel logo

Cauldron Ügyvitel

Sopron

Sokat gondolkodtunk annak idején, hogy vállalkozásunkat miként inditsuk úgy, hogy 15 - 20 éves, vállalati környezetben szerzett naprakész tudásunkkal valami újat adjunk a piacon a vállalkozások számára. Támogassuk őket a gazdasági döntéseikben, segitsük gazdálkodásukban, elvégezzük a könyveléssel és adózással összefüggő feladataikat. Klasszikus ügyviteli iroda vagyunk, de szerteágazó tapasztalattal, nincs olyan terület, amit ne tudnánk lefedni, vagy, amivel még nem találkoztunk.

HARKO-X Kft. logo

HARKO-X Kft.

Miskolc

Könyvelőirodánk Miskolc központjában, otthonos környezetben, jól felszerelt irodánkban állunk a hozzánk fordulók rendelkezésére.

ARKCONSULTING Kft. logo

ARKCONSULTING Kft.

Budapest VI. kerület

Hisszük, hogy a profitábilis működés alappillére a folyamatos riportálás, és megalapozott pénzügyi tervezés, mely biztosítja a társaság tulajdonosai számára az átláthatóságot, és a döntések meghozatalát. Segítségére lehetünk, ha szüksége van egy felkészült csapatra, aki a mindennapi munkájában támogatja Önt, és pénzügyes kollégáit.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton