Építőművészek szövetsége: környezettudatos épületek tervezésére kell törekedni

2018. Október 02. 08:39

Az építészet a legalkalmasabb eszköz az épített környezet befolyásolására, a természet védelme érdekében pedig környezettudatos épületek tervezésére van szükség, amelyeknél természetes anyagokat használnak fel és az építőanyagokat minél közelebbről próbálják beszerezni.

Az épületeknél a jövőben többek között a napenergiára épülő energiafogyasztást kell előtérbe helyezni, ami a szövetség elnöke szerint nem feltétlenül napelemek beépítését jelenti, hanem a megfelelő tájolás kialakítását, hogy az egyes épületeket a nap minél több órájában természetes fény világítsa be.

A magyarországi építőipar helyzetéről megjegyezte, örül, hogy magas az ágazat megrendelés-állománya, így sok kivitelezőre van szükség, akik egyre több beruházást tudnak megvalósítani.

Ugyanakkor arra is rámutatott, hogy nagy a szakemberhiány, ami hatással van a szektor teljesítményére.

Az Építészek Nemzetközi Egyesülete (UIA) kezdeményezésére 1998 óta rendezik meg, az esemény idei jelmondata pedig - a környezet védelme érdekében - "Építészet ... egy jobb világért".

A Magyar Építőművészek Szövetsége a magyarországi építészek első számú közhasznú egyesülete, amely 115 éves múltra tekint vissza.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Számitásbaveszlek Kft logo

Számitásbaveszlek Kft

Budapest XIII. kerület

Ne bíbelődjön azzal, amihez nem ért. Bízza ránk a "nem szeretem" adminisztrációt! Olyan lesz mintha saját, profi számlázója, pénzügyese, bérszámfejtője, pénztárosa lenne.

Napló logo

Napló

Szeged

Irodánknak sokirányú tapasztalata van a vállalkozási és egyéb szervezeti formák könyvelésében. Ezeket alkalmazzuk az aktuális törvényekkel és rendeletekkel kiegészítve. Bővítve a továbbképzéseken kapott friss információkkal. A megszerzett tudást folyamatosan fejlesztjük - ez előírás is - minden évben, több alkalommal. Így szinte minden területet ismerünk: Kft.; Bt.; ev.; egyesület; alapítvány; egyéb intézmény. Szerződést kötünk és számlát adunk, tájékoztatunk, könyvelünk, bért számfejtünk.

Viktor Aliz logo

Viktor Aliz

Paks

NYUGALMAT A VÁLLALKOZÁSOKNAK - KISZÁMÍTHATÓSÁGGAL!

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton