Törvénykezési szünet július 15-től a bíróságokon

2018. Július 16. 10:21

Július 15-én megkezdődik a bíróságokon a törvénykezési szünet.

A polgári perrendtartás hatálya alá tartozó eljárásokban az órákban, napokban, munkanapokban megállapított határidőbe egyes kivételekkel nem számít bele a törvénykezési szünet időszaka.

A határidők számításának általános szabályai irányadók az ítélkezési szünet alatt is egyebek mellett soron kívüli eljárás, előzetes bizonyítás esetén, egyes végrehajtási perekben és nemperes eljárásokban.

Büntetőügyekben a határidők számítását a törvénykezési szünet nem érinti. A büntetőbírák ez idő alatt is eljárnak az előállításos ügyekben és döntenek a kényszerintézkedésekről.

A kezelőirodák nyitva tartanak a bíróságokon, az ügyfelek benyújthatják beadványaikat és betekinthetnek az iratokba.

A törvénykezési szünetről és az egyes kezelőirodák nyitvatartási rendjéről az ítélőtáblák, törvényszékek honlapjain olvasható további tájékoztatás.

A törvénykezési szünet augusztus 20-ig tart a bíróságokon.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Számadó-Consulting Kft logo

Számadó-Consulting Kft

Debrecen

A Számadó Consulting Kft 2009-ben alakult, azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben és a lehető legmagasabb minőségben ki tudja elégíteni a hazai és külföldi vállalkozások és természetes személyek gazdasági, tanácsadási szolgáltatások iránti igényeit.

AUTOMATIKA1EM KFT logo

AUTOMATIKA1EM KFT

KISKUNHALAS

Cégünk 1984. óta működik. 1991. évtől tevékenységünk elsősorban a könyvelés és az adótanácsadás. Az eltelt húsz év munkája bizonyítja, hogy kellő odafigyeléssel, folyamatos szakmai szintemeléssel megbízóink megelégedésére dolgozunk.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó