Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni

2018. Június 21. 09:36

Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni, mivel az utazási célpont, valamint a tervezett program is alapvetően befolyásolja, hogy mit fedezzen az optimális utasbiztosítás, így a díját is.

A speciális utasbiztosítások előnye, hogy azok választásával az ügyfelek az egyedi igényeik szerinti fedezetet veszik igénybe, ami az általános utasbiztosításokhoz képest akár 30-40 százalékkal is kedvezőbb díjat eredményezhet.

Ilyen utazások lehetnek a horvátországi nyaralások vagy az oroszországi labdarúgó világbajnokság eseményeire történő utazás.

A biztosító kitér arra is, hogy van számos biztosítási elem, amelyen nem szabad spórolni.

Ilyen az orvosi ellátások térítési limitje, amelynek minimális szintjeként a környező országokba utazók esetében 30 millió forintos, a világ távolabbi célpontjaiba 75 millió forintos, míg a kiemelten magas ellátási költségeket alkalmazó észak-amerikai országokba 100 millió forintos szintet ajánlanak.

Az esetek többségében egy megfelelő utasbiztosítás személyenként napi 2-3 eurónak megfelelő összegből kijön, vagyis legfeljebb néhány százalékos részét képezi egy külföldi út költségeinek.

A külföldre utazók több mint 50 százaléka továbbra sem gondoskodik a megfelelő utasbiztosításról. Az utasok egy része úgy véli, a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás, illetve a kiváltott Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) elegendő védelmet nyújt számukra.

Az EEK-nak számos hiányossága van az utasbiztosítással szemben. Egyrészt csak az egészségügyi ellátásra terjed ki, tehát nem fedez olyan kapcsolódó kiadásokat, mint például a poggyászkár, műszaki cikkek biztosítása, illetve a szállítási költségek, az esetleges tolmácsdíj, és nem biztosít 24 órás telefonos asszisztenciát sem.

Másrészt az igazolást csak állami szolgáltatóktól fogadják el, így ha az ellátást magánszolgáltató nyújtja, a bajba jutott utasnak "a zsebébe kell nyúlnia".

A bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítások esetén a szövetség azt ajánlja, hogy utazás előtt meg kell bizonyosodni az adott biztosítás feltételeiről, mivel ezek többségében mind a szolgáltatási kör, mind a kártérítési összegek felső határa igen korlátozott.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Romsics és Társa Bt logo

Romsics és Társa Bt

Tokod

Profi és vállalkozásorientált, megbízható munka.

Könyveléscentrum logo

Könyveléscentrum

Debrecen

A Könyveléscentrum adószakértője segít működő vállalkozások vagy vállalkozás indítás előtt állóknak eligazodni az adózás jogi útvesztőjében. Könyvviteli számviteli szolgáltatások, adóbevallások, bérügyintézés terén is állunk rendelkezésére új vagy már működő vállalkozások számára.

Kovács Margaréta ev. (Online-Office) logo

Kovács Margaréta ev. (Online-Office)

Budapest III. kerület

Több mint 10 éve végzünk számviteli szolgáltatást vállalkozások, egyesületek, alapítványok részére.

Adótanácsadó Egyesület tagjaként érvényes szakmai felelősségbiztosítással, PM regisztrációval, ügyvédi háttérrel rendelkezünk.

Célunk teljes körű számviteli - és adózási szolgáltatás nyújtása ügyfeleink részére, figyelembe véve személyre szabott igényeiket.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó