Digitális technológiákkal növelhető az élelmiszergazdaság termelése

2018. Március 22. 09:08

A precíziós gazdálkodás ma már olyan versenytényező, amely minden agrárgazdasági ágazatban, de különösen a nagyobb jövedelmet garantáló szántóföldi növénytermesztésben jelen van.

Megkezdődött a magyar mezőgazdaság digitális átalakulását hosszú távon meghatározó Digitális Agrár Stratégia társadalmi vitája.

A szenzorok, drónok és robotok segítségével a szántóföldi gazdálkodásban hektáronként 50-80 euró költségcsökkentést lehet elérni 5-15 százalékos termésátlag-emelkedés mellett, előrejelezhető a fagyveszély, automatikusan indítható a fagyvédő öntözés.

A gyümölcs és szőlő precíziósan, GPS-technológiával telepíthető, a növényenkénti adatgyűjtés csökkenti a kijuttatott vegyszer mennyiségét, hatékonyabbá teszi a védekezést.

A drónok segíthetnek a talajnedvesség és a humusztartalom mérésében - egyes típusok akár a műtrágya és a vegyszerek célzott kijuttatására is képesek - az állattenyésztésben pedig az egyedi adatgyűjtés, ennek felhasználásával pedig az egyedi takarmányozás és gyógyszeradagolás is megoldható.

A szenzorok adataival pontosan tervezhető az erdőtelepítés is.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

MrSoft Kft logo

MrSoft Kft

Budapest IX. kerület

Minőségi, határidőre könyvelés, 21 éves válalkozási gyakorlat, megbízhatóság, pontosság, reális áron.

Prof-Audit Kft logo

Prof-Audit Kft

Budapest IV. kerület

25 éves gyakorlattal vállaljuk cégek könyvelését, könyvvizsgálatát , adótanácsadást, bérszámfejtést, NAV előtti képviseletet, Újpesten a 3-asmetró végállomásánál. Nemcsak lekönyveljük a bizonylatokat , hanem folyamatos, INGYENES adótanácsadást adunk cégének annak érdekében, hogy segítsük Önt az OPTIMÁLIS ADÓ elérésében.

Bándy Annamária  e.v. logo

Bándy Annamária e.v.

Budapest VI. kerület

Munkaadók számára bérelszámolást, TB- és munkaügyi ügyintézést, valamint ÁFA mentes egyéni vállalkozók könyvelését vállalom. Szájhagyomány útján jönnek az új ügyfelek, ami azt hiszem a legjobb ajánlólevél.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu