Fidelity-felmérés: rekordmagasságban a világ nagyvállalatainak bizalmi indexe

2018. Március 12. 12:37

A Fidelity 2017 decemberében készített felmérése 143 saját befektetési elemzőjének mintegy 16 000 vállalati döntéshozókkal folytatott megbeszélésének tapasztalatait mutatja.

A közlemény szerint a bizalmi index mértéke minden ágazatban és régióban egyenletes, mindenhol magasabb, mint tavaly volt, kivéve a technológiai területet, ahol a mutató eleve rendkívül magas.

A Fidelity elemzői arra számítanak, hogy a termelői árak inflációja azonos vagy alacsonyabb lesz a fogyasztói árakénál.

A globális adósságok összege - a magánhiteleket és az államadósságokat is ide számítva - a válság előtti szinteket jóval meghaladó rekordmagasságba nőtt, így a legnagyobb gazdasági hatalomnak számító országok minden korábbinál érzékenyebbé váltak a kamatok növekedésére.

A Fidelity felmérése szerint a mérlegek minden ágazatban szilárd alapokon állnak, a finanszírozási igények, a finanszírozási költségek és a nemfizetési ráták stabilak, a tőkeáttétel mértéke pedig kissé csökkenni fog a következő 12 hónapban, ami az elmúlt években tapasztalt gazdasági növekedés ellenére óvatos tőkegazdálkodásra utal.

A vállalatvezetők a jövőt tekintve kedvező körülményekre számítanak, a tavalyinál jobban bíznak a kereslet növekedésében, és továbbra sem hanyagolják el a költségcsökkentést.

Az előző évekhez képest változás, hogy a cégek elkezdtek ismét a saját termelésükbe fektetni, innovációs és versenyképesség-növelési célból technológiai beruházásokat hajtanak végre, óvatosan elkezdték a béreket emelni.

A Fidelity International befektetési és nyugdíj-előtakarékossági megoldásokat kínál, magántulajdonban áll, az Ázsiai és Csendes-óceáni térségben, Európában, a Közel-Keleten és Dél-Amerikában 25 országában összesen 239 milliárd font (GBP) befektetésük van, vagyonkezelőként 77,4 milliárd font vagyonért felelnek.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Decsi Lászlóné logo

Decsi Lászlóné

Bóly

A Decsi Könyvelőiroda Bóly 1993-tól tevékenykedik
Alkalmazotti létszám: 3 fő
- ebből regisztrált mérlegképes könyvelő 2 fő
Állandó telefonos elérhetőség: +36 20 3937013
Állandó internetes elérhetőség: decsi@boly.hu
Vidéki ügyfelekkel interneten keresztüli kapcsolattartás, scannelt formában anyag fogadása, küldése.
Ügyvéd, pályázatíró biztosítása.

Fair Audit & Consulting Kft. logo

Fair Audit & Consulting Kft.

Budapest XX. kerület

Manapság nehéz olyan könyvelőirodát találni, ahol az ügyfél minden szolgáltatás mellett a legnagyobb nyugalomban tudhatja könyvelését! Nálunk nem kell aggódnia a számlák teljes körű lekönyvelése, a határidők betartása miatt! Munkánkért garanciát vállalunk, szakmai felelősségbiztosítással rendelkezünk. Jogtiszta szoftverekkel könyvelünk, amely még nagyobb biztonságot jelent.

Szentmár Kft. logo

Szentmár Kft.

Dunakeszi

Kis- és középvállalkozások részére vállalok bérszámfejtést, könyvelést, adóbevallások elkészítését, mérlegbeszámoló összeállítását, Adóellenőrzések során hatóságok előtti képviseletet.
Induló vállalkozások részére tanácsadást, hogy a tevékenységüknek és feltételeiknek legmegfelelőbb vállalkozási formát tudják kiválasztani.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó