Folyamatosan bővül a lakáshitelpiac az OTP Bank szerint

2018. Január 31. 14:17

A hitelintézet 2017-ben több mint 21 000 új lakáshitelt folyósított a családok számára. Példaként említették, hogy tavaly több mint 5000 igénylés érkezett Pest megyéből, amit Budapest és Győr-Moson-Sopron megye követ több mint 4500, valamint közel 2000 hiteligénylési kérelemmel.

Az igényelt lakáshitelek átlaga elérte a 7,6 millió forintot, ezzel szemben a fővárosban élőknél ez a szám már átlagosan 11,7 millió forint volt.

A közlemény idézi Kormos Zoltánt, az OTP Bank lakáshitelek főosztályának igazgatóját, aki kifejtette: a lakáshitel-igénylések száma és az átlagosan kihelyezett összegek nagysága is azt mutatja, hogy Magyarországra továbbra is az emelkedő ingatlanpiaci ciklus a jellemző és véleménye szerint ez a trend 2018-ban is folytatódik majd.

Az elmúlt évek tapasztalatai ma is érvényesek, ugyanis a magyar családok messze nem töltenek annyi időt a megfelelő finanszírozási megoldás kiválasztásával, mint az ideális otthon megtalálásával.

Azt javasolta, hogy az érintettek először pénzügyi lehetőségeikről tájékozódjanak valamelyik bankfiókban, hiszen számos támogatási forma és személyre szabott konstrukció érhető el.

Kiemelte többek között az igénybe vehető állami támogatási lehetőségeket, mint például a családi otthonteremtési kedvezményt (csok), a lakástakarékot, valamint a lakáshitel-cafeteriát is.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Zékány Rita logo

Zékány Rita

Szeged

Zékány Rita vagyok, 16 éves könyvelői tapasztalattal rendelkezem, önálló könyvelő irodámat 2002 óta vezetem. 1995-ben szereztem mérlegképes könyvelői bizonyítványt. 2000 -ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának közgazdász szakán. 2002-ben adótanácsadói szakképesítést szereztem. Pénzügyminisztérium nyilvántartásában szereplő adószakértői igazolvánnyal rendelkezem.

Taxnation Könyvelőiroda logo

Taxnation Könyvelőiroda

Törökbálint

Könyvelés, bérszámfejtés, adminisztráció a cégalapítástól.

MONA-TAX Könyvelőiroda Bt. logo

MONA-TAX Könyvelőiroda Bt.

Inárcs

KÖNYVELÉS, ADÓTANÁCSADÁS NEM PÉNZKIDOBÁS!

Megbízható felkészült könyvelő a legjobb befektetés, használja ki Ön is a lehetőséget és kérjen tőlünk ajánlatot.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó