Folyamatosan bővül a lakáshitelpiac az OTP Bank szerint

2018. Január 31. 14:17

A hitelintézet 2017-ben több mint 21 000 új lakáshitelt folyósított a családok számára. Példaként említették, hogy tavaly több mint 5000 igénylés érkezett Pest megyéből, amit Budapest és Győr-Moson-Sopron megye követ több mint 4500, valamint közel 2000 hiteligénylési kérelemmel.

Az igényelt lakáshitelek átlaga elérte a 7,6 millió forintot, ezzel szemben a fővárosban élőknél ez a szám már átlagosan 11,7 millió forint volt.

A közlemény idézi Kormos Zoltánt, az OTP Bank lakáshitelek főosztályának igazgatóját, aki kifejtette: a lakáshitel-igénylések száma és az átlagosan kihelyezett összegek nagysága is azt mutatja, hogy Magyarországra továbbra is az emelkedő ingatlanpiaci ciklus a jellemző és véleménye szerint ez a trend 2018-ban is folytatódik majd.

Az elmúlt évek tapasztalatai ma is érvényesek, ugyanis a magyar családok messze nem töltenek annyi időt a megfelelő finanszírozási megoldás kiválasztásával, mint az ideális otthon megtalálásával.

Azt javasolta, hogy az érintettek először pénzügyi lehetőségeikről tájékozódjanak valamelyik bankfiókban, hiszen számos támogatási forma és személyre szabott konstrukció érhető el.

Kiemelte többek között az igénybe vehető állami támogatási lehetőségeket, mint például a családi otthonteremtési kedvezményt (csok), a lakástakarékot, valamint a lakáshitel-cafeteriát is.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Adó Fortély KFT logo

Adó Fortély KFT

Miskolc

20 éves szakmai gyakorlattal és tapasztalattal rendelkezünk, amit a vállalkozások érdekében kívánunk hasznosítani.
Kiemelt figyelmet fordítunk a szabályszerűségre, precizitásra és naprakészségre.
Az adó- és számviteli szabályok betartása mellett minden vállalkozás esetében figyelembe vesszük a könyvelés egyedi sajátosságait.
Ügyfeleinket érthető és hasznosítható információkkal látjuk el a gazdasági helyzetükről.

Prekontír Kft. logo

Prekontír Kft.

Veszprém

Vállalkozásunk mottója : " Ne halaszd holnapra , amit megtehetsz ma ,
Közben megjelenhet egy törvény , amely tiltja "
( Gadde Ronald )

Várjuk leendő ügyfeleinket , akik szintén a fenti sorokat fontosnak tartják és szeretnék üzleti ügyeik könyvelését olyan cégre bízni , ahol mindig szem előtt van a törvények betartása és az ügyfél érdekeinek képviselete.

VOZÁK GYÖNGYI logo

VOZÁK GYÖNGYI

DOROG

1993 óta foglalkozom vállalkozók és vállalkozások könyvelésével, valamint egyéb adminisztratív szolgáltatásokkal és Bérszámfejtéssel.
Magas színvonalú, korrekt szolgáltatás, vidám fiatalos csapatmunka, ügyfélközpontú kiszolgálás jellemzi irodánkat.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó