Fontosnak tartják az energiahatékonyságot a háztartási gépek vásárlói

2017. Április 24. 11:22

Az ár után az energiahatékonyság a második legfontosabb szempont a háztartási gépek vásárlói számára a MediaMarkt felmérése alapján.

Az elektronikai cikkeket forgalmazó áruházlánc idén márciusi kutatásában a megkérdezettek 44 százaléka a háztartási gépek árát, 17 százaléka - főleg az idősebbek és a budapestiek - az energiahatékonyságot nevezték a legfontosabb a szempontnak vásárlási döntésüknél. A teljesítmény (10 százalék), a gyártó (9 százalék), a gépek mérete (6 százalék), színe és dizájnja (1-1 százalék) a következő szempontok.

A válaszadók 85 százaléka az energiahatékonyság érdekében akár többletkiadást is vállalna, 62 százalékuk viszont 10 ezer forintnál nagyobb pluszkiadást nem tart reálisnak a takarékosabban működő készülékekért. Ennél többet azok közül is csak kevesen fizetnének, akik amúgy az energiabesorolást tekintik a legfőbb szempontnak.

A felmérés szerint a vásárlók 70 százaléka ismeri az energiahatékonysági kategóriákat.

A MediaMarkt reprezentatív - nem, korosztály, végzettség és lakóhelytípus szerinti - kutatása 2017 márciusában készült ezer, 18-59 év közötti vásárló online kérdőíves megkérdezésével.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Taxnation Könyvelőiroda logo

Taxnation Könyvelőiroda

Törökbálint

Könyvelés, bérszámfejtés, adminisztráció a cégalapítástól.

Gitta Irodája - Botosné Kárász Brigitta logo

Gitta Irodája - Botosné Kárász Brigitta

Székesfehérvár

Könyvelés és irodai ügyintézés egy helyen kezdő vállalkozások részére is, online formában is, amelynek segítségével több időt fordíthat vállalkozása fejlesztésére.

LM-PRAXIS BT logo

LM-PRAXIS BT

SZOMBATHELY

Mindazoknak, akik nemcsak a naprakész könyvelést igénylik, hanem tevékenységükhöz adótanácsadást, döntésükhöz segítséget, az eredményes munkához együttműködést, megfelelő naprakész szakmai hátteret, a mai vállalkozói igényeknek megfelelő komplex szolgáltatást!

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu