86,43 millió forint munkavédelmi bírságot szabtak ki az év első kilenc hónapjában

2016. December 07. 10:31

Az ellenőrzött 12 508 munkáltató 80 százalékánál találtak valamilyen munkavédelmi szabálytalanságot az ellenőrök az év első kilenc hónapjában, a felügyelők 367 esetben összesen 86,43 millió forint munkavédelmi bírságot szabtak ki - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium munkafelügyeleti főosztályának a tárca honlapján közzétett jelentésében.

Január-szeptemberben az egészséget nem veszélyeztető és a biztonságos munkavégzésre vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzése során 228 279 munkavállaló munkavégzési körülményeit vizsgálták, és a dolgozók 67,3 százalékánál tapasztaltak rendellenességet, ami 0,9 százalékponttal magasabb, mint az előző év azonos időszakában mért adat - derül ki a jelentésből.

A munkavédelmi hatóság megállapította, hogy a szabálytalan körülmények között foglalkoztatott munkavállalók 29,3 százalékának súlyos szabálytalanságok mellett kellett dolgoznia, ami 3,5 százalékpontos javulás 2015 első kilenc hónapjához képest.

Az ellenőrzéseket elsősorban a mezőgazdaság, a feldolgozóipar, a gépipar, az építőipar, a bányászat és az egészségügyi, szociális ellátás területén végezték, ahol a munkavállalók egészségének, biztonságának veszélyeztetése gyakoribb és súlyosabb is.

Az összes intézkedés 58,9 százaléka munkavédelmi, 28 százaléka munkabiztonsági, 13,1 százaléka pedig munkaegészségügyi intézkedés volt - közölték.

A munkáltatói mulasztások közül kiemelkedő volt a nem megfelelő munkaeszközök biztosítása, az intézkedések 8,0 százaléka erre a területre, 7,4 százaléka pedig a villamosbiztonsági hiányosságokra vonatkozott. A harmadik legtöbb intézkedést a veszélyes anyagok alkalmazásából eredő kockázatok becslésével, értékelésével kapcsolatos szabályok megszegése miatt hozták a felügyelők, az összes eljárás 6,2 százaléka volt ilyen a jelentés szerint.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Tóthné Polyánszky Éva Irén ev. logo

Tóthné Polyánszky Éva Irén ev.

Debrecen

2008-tól mint egyéni vállalkozó is dolgozom. Mérlegképes könyvelő Adótanácsadó és közgazdász vagyok. .Teljes körű könyvviteli szolgáltatás, beszámoló, szabályzatok készítése. Bérszámfejtés, bevallások készítése. Igény esetén gazdasági elemzés, kontrolling. Pályázatírás, pályázati monitoring.

KRISZ-FER 98 Könyvelő és Szolgáltató Bt. logo

KRISZ-FER 98 Könyvelő és Szolgáltató Bt.

Budapest XIX. kerület

Társaságunk családi vállalkozásként, mérlegképes könyvelő képesítésű- tulajdonos, ügyvezető személyes közreműködésével 1998. óta áll partnerei rendelkezésére a főváros XIX. kerületében, Kispesten. Ügyfeleink többségével hosszútávú - több mint tíz éves- együttműködéssel büszkélkedhetünk. Számíthat ránk: Nagy-Mátyás Krisztina ügyvezető,

Beldo Team Kft. logo

Beldo Team Kft.

Budapest XVI. kerület

 Új céget alapít és könyvelőt keres?
 Ügyfélközpontú könyvelőre van szüksége?
 Hitelt szeretne, de nem tud üzleti tervet írni?
 Nem szeretne lemaradni az induló EU-s pályázati forrásokról?

Amennyiben a fenti kérdésekre legalább egyre igennel válaszol, akkor a Beldo Team Kft a megoldás!

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton