A magyar autósok háromnegyede márkafüggetlen autószerelő műhelyben szervizeltet

2016. Augusztus 24. 10:37

A magyar autósok 74 százaléka a kisebb, márkafüggetlen autószerelő műhelyekben javíttatja gépkocsiját, márkaszervizbe csak 20 százalékuk jár - derül ki a Robert Bosch Kft. megbízásából a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet által végzett kutatásból.

A 2008 óta kétévente végzett országos, reprezentatív kutatás eredményeit összegző hétfői közlemény szerint 2008-ban még csak az autósok 51 százaléka választott márkafüggetlen autószerelő műhelyt és 38 százalékuk javíttatta márkaszervizben az autóját.

A felmérés készítői szerint a trend összefügg a hazai járműpark öregedésével is, hiszen az idősebb autókat kevésbé viszik márkaszervizekbe. A 20 évnél öregebb autót használók között már 81 százalék a márkafüggetlen műhelyt választók aránya. Az 5 évnél fiatalabb járművek tulajdonosainak azonban 64 százaléka javíttat márkaszervizekben, az eseteknek kicsit kevesebb mint a fele a garanciális javítás.

A felmérés arra is rámutatott, hogy az autószerelés Magyarországon bizalmi szolgáltatásnak számít, az autósok főleg ismerős vagy barát ajánlása alapján választanak autószervizt, és a szervizválasztás legfontosabb szempontja a szakértelem. A 2016-os felmérésben a szervizeltetés várható költségeinél is jelentősebb tényezővé vált a szerviz megbízhatósága, a költségek csak a harmadik legfontosabb szervizválasztási szempontként jelennek meg.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Ráczné Zöld Tünde logo

Ráczné Zöld Tünde

Ostoros

Gyorsan, pontosan, rugalmasan dolgozom! Mindezt nagyfokú precizitással, a háttérben felelősségbiztosítással!
Egyéni vállalkozók, társaságok, nonprofit szervezetek könyvelését, bérszámfejtését, megegyezés alapján adminisztrációját vállalom!

Adócentrum Kft logo

Adócentrum Kft

Nagydorog

Adótanácsadási, számviteli, bér adminisztráció és egyéb üzletviteli szolgáltatást nyújtunk partnereink részére.

Sebestyén Könyvvizsgáló Kft. logo

Sebestyén Könyvvizsgáló Kft.

Székesfehérvár

Megbízható, igényes munka vállalkozásoknak, szervezeteknek!

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó