Az üdülési jog értékesítésének veszélyeire figyelmeztet a békéltető testület

2016. Július 26. 09:00

A meglévő üdülési jog eladásával, továbbértékesítésével kapcsolatos ügyekben a fogyasztókat ért kár a beadványok szerint jelentős, százezer forinttól több millió forintig is terjedhet - figyelmeztet a Budapesti Békéltető Testület (BBT).

Baranovszky György, a BBT elnöke az MTI érdeklődésére közölte: idén az év első fél évben az üdülőhasználati jogokkal összefüggő kérelmek száma nem emelkedett az előző évhez képest, azonban a kérelmek tárgya megváltozott.

A fogyasztók rendszerint az üdülőhasználati jog továbbértékesítéséért cserébe nagy összegeket fizetnek be, később viszont a fogyasztó nevén marad az üdülési jog, tehát fizetnie kell annak terheit, miközben a korábban befizetett pénzét sem látja viszont - összegezte.

Közölte: a testülethez tavaly 4377 fogyasztói kérelem érkezett be, az esetek 41 százaléka kereskedelmi üggyel, például szavatossági, garanciális problémákkal volt kapcsolatos, az üdülési joggal kapcsolatos beadványok száma nem haladta meg a hatvanat.

A panaszosok rendszerint csak később szembesülnek azzal, hogy a szóbeli ígéretek ellenére a vállalkozások írásban nem is a már meglévő üdülési jog értékesítésére, hanem csak hirdetési, például promóciós tevékenységre vállaltak kötelezettséget.

A testület ezért azt javasolja, hogy gondosan válasszák meg az üdülési jog eladásával megbízott céget, ne adjanak előre megbízási díjat vagy jutalékot. A megbízási díj csak később, a megbízás teljesítésekor jár a megbízottnak. A szóban kapott tájékoztatást pedig minden esetben vessék össze az írásbeli szerződés tartalmával, és ha ellentmondást tapasztalnak, ne írják alá a szerződést - írták.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Kolper Consulting Kft logo

Kolper Consulting Kft

Pécs

Megbízható és precíz könyvelés több mint 20 éve

Anma Conto Kft. logo

Anma Conto Kft.

Budapest III. kerület

Szeretném figyelmébe ajánlani cégünk szolgáltatásait. Célunk, hogy magas színvonalú szolgáltatással segítsük ügyfeleinket az üzleti sikereik eléréséhez. Ügyfeleink részére teljes körű könyveléssel, bérszámfejtéssel, adótanácsadással állunk rendelkezésre. Ügyfélközpontú szemléletünknek köszönhetően, a folyamatos és időszerű tájékoztatással, figyelemfelhívással, megoldási javaslattal, folyamatos kapcsolattartással, adózási tanácsokkal járulunk hozzá, hogy az Ön üzlete virágzó és sikeres legyen.

Alfa Könyvelőiroda Kft. logo

Alfa Könyvelőiroda Kft.

Tököl

Ma a "látható", tisztességesen talpon maradni kívánó vállalkozásokat igen magas adó és járulék teher sújtja! Költségeik csökkentése érdekében irodánk kidolgozott néhány könyvelői csomagot, mely hozzájárul ahhoz, hogy az Ön cége valóban csak annyit fizessen a könyvelésért, amennyi az általunk elvégzett munkáért jár! 12 éves szakmai tapasztalattal, naprakész, pontos, precíz munkával, korrekt tájékoztatással várjuk régi és új ügyfeleinket!

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu