Az online kiskereskedelem idén várhatóan 16 százalékkal bővül

2015. Szeptember 02. 10:06

Az idén az első fél évben több mint 16 százalékkal bővült az online kiskereskedelmi forgalom éves összehasonlításban, az előző negyedévhez képest pedig a második negyedévben közel harmadával nagyobb forgalmat értek el kereskedők, így az éves bővülés is elérheti a 16 százalékot a GKI Digital és az Árukereső.hu közös felmérése szerint.

Az online kiskereskedelmi index (OKI) kutatássorozat idei harmadikeljuttatott felmérésébe mintegy 600 áruházat vontak be, a válaszok a vizsgált szektorokra - műszaki cikk, számítástechnika, játék és kultúra, ruházat-sport és divat-kiegészítők, szépség-egészség, otthon-kert - reprezentatívak.

A korábbi tájékoztatás szerint a hat legnagyobb szektor 2014-ben több mint 150 milliárd forintos forgalmat ért el, ezzel mintegy 6 százalékos súlyt szerezve saját teljes kiskereskedelmi forgalmukon belül. Az idén az első féléves forgalom elérte a 72 milliárd forintot.

Az MTI-nek kedden eljuttatott közleményben kiemelték: az online kereskedők a korábbiaknál pozitívabban értékelték a második negyedévi forgalmat, amelyben a hagyományos boltok vasárnapi zárva tartása is szerepet játszik. Megjegyzik ugyanakkor azt is, hogy a vasárnapi pihenőnap bevezetésétől hosszú távon nem várható nagymértékű forgalomnövekedés, csak kisebb szezonális kiugrásokra számítanak az áruházak.

A felmérésben részt vevők a harmadik negyedév kilátásait is optimistán értékelték, igaz, hogy a harmadik negyedévi teljesítmény általában erős, hiszen több szektor számára is a nyár vége, valamint az ősz eleje az egyik fő szezont jelenti a karácsony mellett.

A vizsgálatban részt vevők arra számítanak, hogy a magyar gazdaság a következő időszakban stagnál - olvasható a közleményben.

GKI Digital Kft. 2013-ban jött létre, a GKI Gazdaságkutató Zrt. digitális területekkel kapcsolatos, piackutatásokra szakosodott leányvállalataként.

Az Árukereső.hu Magyarország egyik ár-összehasonlító oldala, egyben online vásárlási kalauza, amely 2004 óta több millió vásárlásban segítette már a felhasználókat és a boltokat. Látogatói jelenleg közel 1900 webáruház, 6,1 millió terméke közül válogathatnak az oldalon.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Diablo Consulting Kft logo

Diablo Consulting Kft

Budapest XVII. kerület

Alkalmazz jó könyvelőt! Már hallom is, amint sokan rávágják, inkább élelemre vagy ruhára költenék ezt a pénzt. Ezzel a gondolkodással az a baj, hogy nem oldod meg anyagi gondjaidat, és nem leszel gazdagabb. Ahogy apám mondta: fel kell mérni, mi a jó és rossz adósság, jó és rossz bevétel, jó és rossz kiadás. Ha jó könyvelőt alkalmazunk, az jó költségnek számít, mert gazdagít, könnyebbé teszi az életünket és a jobb jövőt készít elő számunkra.” Robert T.Kiyosaki

Füredi Könyvelő és Mérnöki Kft logo

Füredi Könyvelő és Mérnöki Kft

Balatonfüred

A Füredi Könyvelő és Mérnöki Kft egyéni és társas vállalkozások, valamint egyéb szervezetek részére nyújt könyvelési, bérszámfejtői és adótanácsadói szolgáltatást. Emellett vállaljuk üzleti tervek, hitelkérelmek elkészítését is.
Munkánkban a pontosságra és megbízhatóságra törekszünk.

Adó-Fórum 2010 KFT logo

Adó-Fórum 2010 KFT

Debrecen

Könyvelőirodánk Debrecen belvárosában müködik
Alkalmazottaink mérlegképes könyvelők. Adótanácsadónk is van.
Cégalapitáshoz ügyvédi kapcsolattal rendelkezünk.
Könyvvizsgáló kapcsolatunk van.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton